Domov Pasovi Zapleteno Majice Nakit Torbice Neuvrščeni Kontakt  

Zapisi

začetek

Sneg  hrusta pod nogami, ko 2011 lomasti proti lopi. V rokah stiska kljluč. V oknu možicljeve pisarne brli luč. Slaboten snop svetlobe, se meša z zvokom robotov iz tovarne in tiho pokrajino.
Ključavnica tiho škrtne. 2011 počasi odrine vrata. Iz lope se prikrade zatohlost in zaplava proti zvezdam na nebu.
2011 se zdrzne. Strašen trušč preseka na pol tovarno. Zrak zažari poln ostankov robotov in opeke. Vonj zažganega motornega olja buta v nos, tik pred 2011 pa se zaustavi droben robot, opremljen z nadzvočnimi kotalkami. »presneto, ta hitrost me bo še stala varovalke.« brunda bolj sam zase, ko stopa proti lopi. »Pridi,« pogleda 2011, » vem po kaj si prišlo. Zadnje tvoje sorte je bilo tu lani. Vam nikoli ni dovolj?… Pridi, zdaj da opraviva čim preje. Še nocoj bi rad nastavil zavore.«

» To je ukana. Ljudem daj čas, vodo bodo potem našli sami«reče moderni škrat in prime 2011 za roko. Pridi z menoj, po poti ti vse razložim.
Zavila sta v gozd.

Risba: Maj Žnidar

08.01.2011

Dobrodošli

Jahaš duh časa skozi sivine vsakdana in se ne meniš za ograje in meje, ki jih črtajo trendfriki. Namesto uhojenih poti iščeš divja prostranstva in se izgubljaš v neskončnosti. Črpaš iz globine narave in posedaš po mestnih ulicah. Trešpank lepi obliž na smisel tvojega življenja.


Kje smo, kdaj smo?

Grajska cesta 4, 4260 Bled
pon - pet: 12.00-19.00 sob: 10.00-13.00

Razišči Trešpank

Facebook

Sodelujemo s